Postup přípravy receptu Pařížské sněhové rohlíčky:
Těsto:
Bílky ušleháme v tuhý sníh. Do další mísy nasypeme cukr, ořechy a mleté piškoty. Suroviny zamícháme a postupně do směsi zlehka přidáváme sníh. Hotovou směsí nacpeme plnící sáček a na olejem vymazaný plech vytlačujeme rohlíčky. Pečeme přibližně 20 minut při 150 st. Celsia.
Krém: Vodu a cukr v hrnci povaříme, dokud se cukr nerozpustí. Nesmíme nechat vařit dlouho, aby cukr neztmavnul a nezhořkl. Odstavíme asi na 2 minuty a potom přidáme kakao, důkladně promícháme a necháme vychladnout. V jiné míse smícháme změklé máslo a žloutek, ušleháme do pěny a potom postupně přidáváme kakaový sirup (už studený). Hotový krém nastříkáme na upečené a vychladlé rohlíčky a celé je polejeme rozpuštěnou čokoládovou polevou. Uchováváme v chladnu.