4 telecí kotlety
| 1 strouhaná houska
| 2 vejce
| 100 g parmezánu
| 0,25 l mléka
| 150 g másla
| 25 g hladké mouky
| 2 žloutky
| sůl
Postup přípravy receptu Parmské kotlety:
Telecí kotlety (případně telecí řízky) pečlivě odblaníme a naklepeme. Osolíme je a obalíme ve vejcích a ve strouhané housce. Na pánvi se 100 g másla je usmažíme do zlatova. Vložíme je do ohnivzdorné misky vymazané máslem, poklademe tenkými šupinami parmezánu a v horké troubě dobře prohřejeme. Potom je přelijeme bešamelem připraveným z 30 g másla, 25 g mouky, čtvrt litru mléka, dvou žloutků, soli a jemně nastrouhaného parmezánu. Ještě krátce zapečeme, než začne bešamel hnědnout. Místo bešamelu můžeme též zapéci šunkou a plátky sýra.
Fotky receptu Parmské kotlety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!