Postup přípravy receptu Pašerácká bašta:
Alobal si nastřiháme po 35-40 cm (množství se určí podle počtu strávníků) uprostřed ho vymažeme a pokládáme jako první vrstvu anglické slaniny (zhruba 2-3 plátky). Dále položíme plátky salámu, na to nakrájenou nivu, salám, plátkový sýr (vždy jeden překrojíme). A ještě jednou zopakujeme. Ukončíme opět anglickou slaninou. Pořádně zabalíme a pečeme v troubě (elektrická 170-180 °C 25-30 minut). Každý si může sám určit kolik plátků sýra a salámu bude dávat.
<br /><br />
Jako příloha se podává chléb, zelenina dle chuti. Tuto pochoutku můžete jíst i druhý den za studena, kdy si baštu po vyndání z alobalu nakrájíte na plátky a vzniknou zajímavé řezy. Doporučuji alespoň 3 druhy salámu. Všem kteří tento recept vyzkouší přeji Dobrou chuť.