Postup přípravy receptu Paštičky s vepřovým masem a brusinkami:
Nádivku připravíme tak, že osolenou vepřovou plec dusíme v troubě, při teplotě kolem 190°C, s cibulí a trochou vody doměkka. Vychladlé a odkapané maso nakrájíme na drobné kostičky a promícháme s brusinkovým želé (kompotem). Hladkou mouku s kypřícím práškem pak prosejeme do misky, přidáme mletý pepř, sůl, pokrájené změklé sádlo, horkou vodu a vypracujeme středně tuhé těsto. Těsto rozdělíme na 10 dílů a vyválíme je v kola. Pěti koly vyložíme malé pánvičky (formičky), naplníme nádivkou, přiklopíme zbylými koly a okraje dobře spojíme. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem, propícháme špejlí, ozdobíme různými tvary, které jsme vykrájeli z odřezků těsta, a pečeme v horké troubě (190 °C) asi čtvrt hodiny.