Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
![3/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![3/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![3/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Paštika v listovém těstíčku:
100 g vepřových jater
| 300 g vepřové plece
| 150 g slaniny
| 150 ml koňaku
| 3 dl bílého vína
| 150 ml madeiry
| 200 g listového těsta
| 1 žloutek
| dle chuti: jalovec, špetka provensálského koření, muškát, bobkový list, sůl a pepř
Postup přípravy receptu Paštika v listovém těstíčku:
Játra, plec a slaninu nakrájíme na kostky a vložíme na 24 hodin do marinády, připravené z bílého vína, koňaku, madeiry a všeho koření. Maso pak orestujeme na oleji a rozmixujeme. Vzniklou faš smícháme s vejci, osolíme a opepříme. Paštikovou formu vyložíme rozváleným listovým těstem a naplníme směsí. Uzavřeme plátkem těsta a potřeme žloutkem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Po vychladnutí nakrájíme. Madeiru můžeme nahradit sladkým červeným vermutem.
Fotky receptu Paštika v listovém těstíčku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!