Použité suroviny receptu Paštika vařená ve vodní lázni:
400 g vepřového masa na pečení
| 150 g prorostlé uzené slaniny nebo uzeného bůčku
| 80 g cibule, najemno nakrájená
| 50 g másla nebo margarínu
| 30 g mouky
| 200 ml sladke smetany
| 200 ml mléka
| 2 vejce
| 1 lžíce hořčice
| špetka muškatoveho ořišku
| dle chuti majoránku
| 2 hřebíčky
| dle chuti sůl
| dle chuti pepř
| dle potřeby chleb
Postup přípravy receptu Paštika vařená ve vodní lázni:
Maso a slaninu či uzený bůček najemno umeleme. Na tuku orestujeme do sklovata cibuli, posypeme ji moukou a spolu trochu opražíme. Zalijeme mlékem, smetanou a po krátkém povaření omáčku (bešamel) odstavíme. Po vychladnutí ji smícháme s masovou směsí, přidáme vejce, sůl, hořčici a další koření. Promícháme a plníme do formy na srnčí hřbet, kterou nejdříve vyložíme alobalem. Formu s masovou směsí vložíme do plechu s vodou a v horké troubě pečeme na vodní lázni asi 80 minut. Po vyjmutí z trouby horní plochu paštiky zatížíme podlouhlou deštičkou a po vychladnutí ji vyklopíme z formy, nakrájíme a podáváme s chlebem a s nakládanou či čerstvou sezónní zeleninou.
Fotky receptu Paštika vařená ve vodní lázni:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!