Postup přípravy receptu Paštika z divokého králíka:
Králíka o váze asi 1,5 kg vykostíme ostrým, špičatým nožem a rozkrájíme na menší kousky. 300 g vepřové krkovičky a 250 g soleného bůčku nakrájíme na proužky, smícháme s králíkem, osolíme, opepříme, zalijeme 1 dl suchého bílého vína, 3 lžícemi oleje a skleničkou koňaku, promícháme a dáme asi na 6-8 hodin do chladna rozležet (ne do ledničky), občas směs promícháme.
Potom 2x umeleme všechno maso z marinády, nejdřív na hrubo, pak jemně, přidáme lžičku tymiánu, lžičku čtvera koření (quatre épices – u nás nahrazujeme směsí pepře, hřebíčku, muškátu, oříšku a skořice) a usazeninu z marinády. Promíchanou směs ochutnáme, je-li dost výrazná a podle chuti ještě přisolíme nebo přikořeníme.
Varnou misku vyložíme tence nakrájenými plátky syrového vepřového hřbetního sádla, které můžeme trochu rozmačkat válečkem, naplníme masovou směsí, navrchu přikryjeme zase plátky sádla, na které položíme 3 bobkové listy. Mísu postavíme do vodní lázně (má být asi 3-4 cm ponořená a vložíme do trouby předehřáté na 220 °C. Vaří se asi 1 a 1/4 hodiny, pak troubu vypneme, pootevřeme a zakrytou mísu necháme vychladnout.
Potom sundáme pokličku, paštiku pokryjeme prkénkem, které zatížíme, aby paštika úplně vychladla ponořená ve vlastní šťávě. Po dalších 48 hodinách podáváme.