Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 31.01. 2025
Dnes má svátek Marika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Paštika z husích jater s meruňkovým aspikem

fotka Paštika z husích jater s meruňkovým aspikem
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++_______
Počet hodnocení: 6

Použité suroviny receptu Paštika z husích jater s meruňkovým aspikem:

150g husích jater  | 4 lžíce bíleho port. vina  | 2 lžíce olivového oleje  | 120g másla  |  sůl  |  bílý pepř  | špetka skořice  | na aspik potřebujeme  | 100g kompot meruněk  | 2dcl bíleho vína  | 1 lžíce cukru kristal  | 1 lžíce portského vína  | 20g želatiny  | na ozdobu potřebujeme  | salát biondo a lollo rosso  | 2 lžíce malinového octu  | 1 lžíce olivového oleje  | 4 lžíce kompot brusinek  | 4 půlky kompot hrušek

Postup přípravy receptu Paštika z husích jater s meruňkovým aspikem:

1. Husí játra očistíme, odblaníme, pokapeme portským vínem a zprudka opečeme na pánvi a necháme vychladnout.
2. Meruňky nakrájíme na malé kousky a přendáme do kastrůlku. Zalijeme trochou šťávy z meruněk, přidáme cukr a bílé víno. Na malém plamenu dobře rozvaříme. Rozmixujeme a procedíme přes jemné síto. Želatinu namočíme na 5 minut do studené vody. Meruňkovou směs vrátíme na oheň, přivedeme téměř k varu a přidáme namočenou želatinu. Směs nahříváme, ale nevaříme. Necháme mírně vychladnout.
3. Vychladlá játra nakrájíme na menší kousky a přendáme do misky. Přidáme změklé máslo, portské víno, skořici, smetanu a rozmixujeme. Paštiku ochutíme solí a pepřem.
4. Formu na paštiku vyložíme fólií, naplníme aspikem a necháme chvíli ztuhnout (ideálně v nádobě s ledem nebo ledovou vodou). Necháme asi 3 minuty vychladit, aspik slijeme zpět (po stranách by měla být 5mm vrstva aspiku) a dáme na půl hodiny ztuhnout do lednice. Vyšlehanou paštikou naplníme formu, povrch uhladíme a zalijeme aspikem. Necháme přes noc ztuhnout.
5. Ztuhlou paštiku vyndáme z formy a nakrájíme na plátky. Malinový ocet rozšleháme s olejem. Ze salátů uděláme kytičku, zakapeme zálivkou, kolem naskládáme plátky paštiky, ozdobíme trochou brusinek a půlkou hruštičky s brusinkovým kompotem uvnitř.



Fotky receptu Paštika z husích jater s meruňkovým aspikem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Paštika z husích jater s meruňkovým
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !