Postup přípravy receptu Paštika z kuřecích jater se žampióny:
Předehřejeme si troubu na 100 - 150 °C. Omytá a očištěná drůbeží játra naškrábeme nebo jemně umeleme a oddělíme od blanky. Uškrábaná játra promícháme s velmi jemně pokrájenou slaninou, solí, pepřem, paštikovým kořením, chlazenou smetanou, koňakem, vínem a dobře vymícháme. Nakonec přidáme jemně pokrájené žampiony a olivy.
Paštikovou nebo jinou vhodnou formu vymažeme máslem nebo sádlem, naplníme ji paštikovou směsí a uhladíme povrch. Formu vložíme do nádoby s vodou tak, aby voda sahala maximálně asi do tří čtvrtin formy a pečeme v předehřáté troubě přikryté poklicí ve vodní lázni asi jednu až jednu a půl hodiny. Ke konci pečení můžeme špičkou ostrého nože zkusit uprostřed paštiky, je-li upečená. Hotová paštika má být ve středu růžová. Vyjmeme ji s formou z vodní lázně a necháme ji vychladnout.
Povrch studené paštiky z kuřecích jater můžeme zalít trochou ochucené želatiny, kterou připravujeme podle návodu na obalu a nacháme znovu vychladit. Podáváme s měsíčky citronu a pečivem.