Postup přípravy receptu Paštika z listového těsta:
Špenát nasekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Ricotu vymícháme s 2/3 mléka dohladka, přidáme špenát, cibuli a 80g parmezánu. Pikantně okořeníme. Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Polovinu těsta rozválíme a vložíme do vymazané dortové formy. Naplníme sýrovou hmotou. Lžící uděláme 6 důlků a opatrně do nich necháme sklouznout vejce, posypeme zbylým sýrem. Přečnívající těsto přehneme přes náplň a okraj potřeme olejem. Zbylé těsto rozválíme, pokrm jím pokryjeme a přitiskneme. Paštiku z listového těsta poté ozdobíme proužky zbylého těsta. Potřemem mlékem, několikrát propíchneme a 30 minut pečeme.