Použité suroviny receptu Pečená husa s ovocnou nádivkou:
250 g sušeného ovoce
| 250 ml bílého vína
| 1 vykuchaná husa
| sůl a pepř
| 200 g bílého pečiva
| 2 lžíce másla
| 125 ml mléka
| 30 g sekaných mandlí
| zázvor
| pepř
| 850 g meruňkového kompotu
| 3 lžíce mouky
Postup přípravy receptu Pečená husa s ovocnou nádivkou:
Sušené ovoce nakrájíme na kostičky a přelijeme ho vínem. Máčíme je asi 1 hodinu.
Husu osolíme, opepříme. Housku nakrájíme na kostičky a dorůžova je osmahneme na másle. Přelijeme je mlékem a promícháme.
Troubu vyhřejeme na 200 stupňů. Slijeme ovoce a dáme k houstičkám. Přidáme mandle a promícháme. Nádivku ochutíme solí, pepřem, zázvorem a muškátem. Naplníme jí husu a zašijeme. Husu dáme do pekáče, podlijeme vodou a přikrytou pečeme asi 4 hodiny.
Pečeni vyjmeme z pekáče a šťávu poprášíme moukou. Osmahneme ji a přidáme meruňky.
Fotky receptu Pečená husa s ovocnou nádivkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!