Použité suroviny receptu Pečená kachna na divoko :
1 ks kachna
| 50 g slaniny
| 100 g cibule
| 2 kuličky pepře
| 2 kuličky nového koření
| 2 bobulky jalovce
| 1 ks bobkový list
| masový vývar
| sůl
| hladká mouka
| 1/8 l červeného vína
| 1/2 citrónu (šťáva)
| cukr
Postup přípravy receptu Pečená kachna na divoko :
Kachnu očistíme, osolíme a dáme na pekáč, kde jsme nechali mírně zpěnit cibulku nakrájenou na kostky. Přidáme všechno uvedené koření (natlučené nebo umleté). Kachnu podlijeme vývarem a pečeme v troubě doměkka. Šťávu z kachny před podáváváním zaprášíme moukou, opět zředíme vývarem a provaříme, až se tuk odděluje od šťávy. Nakonec dochutíme červeným vínem, citrónovou šťávou a podle chuti přisladíme.
Pečenou kachnu na divoko podáváme s jemným houskovým knedlíkem a dušeným červeným zelím.
Fotky receptu Pečená kachna na divoko :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!