Postup přípravy receptu Pečená kachna s jablky :
Očištěnou, omytou a osolenou kachnu dáme do pekáče, podlijeme nepatrně vodou, tučná místa propícháme vidličkou a dáme péci. Játra pečeme současně s kachnou. Za občasného polévání šťávou z kachny a podlévání vývarem upečeme kachnu dozlatova. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na silnější díly, případně nakrájíme z jablek kroužky, posypeme cukrem a dáme na rozpuštěné máslo dusit. Pokapeme bílým vínem a dusíme do poloměkka. Játra nakrájíme na plátky, přimícháme je k jablkům a ještě mírně prohřejeme. Dušenými jablky obložíme kachnu. Jablečnou dušeninu sypeme na povrchu oloupanými, na nudličky nakrájenými mandlemi.
Příloha: rýže okořeněná kari kořením