1) Rozložte porce koroptve řezem nahoru v jediné vrstvě do zapékací mísy.
2) Smíchejte v misce máslo, dijonskou hořčici, limetovou šťávu a hnědý cukr. Přidejte podle chuti sůl a pepř. Potřete smšsí porce koroptve a pečte je 15 minut v předehřáté troubě při teplotě 200 °C.
3) Vytáhněte mísu z trouby a potřete porce koroptve 3 lžícemi omáčky pesto. Vraťte mísu do trouby a zapékejte dalších 12 minut.
4) Vytáhněte mísu z touby, porce koroptve obraťte. Potřete je zbylou směsí s hořčicí a zap=kejte dalších 10 minut.
5) Mezitím dejte vařit větší hrnec mírně osolené vody. Dejte do ní rigatoni a olivový olej a vařte 8-10 minut, aby byly kěkké, ale pevné. Sceďte je a přemístěte na servírovací mísu. Promíchejte je se zbávající omáčkou pesto a parmezánem.
6) Podávejte hotový pokrm s těstovinami a polijte jej vypečenou šťávou.
Fotky receptu Pečená koroptev s pestem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!