Postup přípravy receptu Pečená krkovice se sladkokyselou omáčkou:
Omyté a osušené maso potřeme směsí utřeného česneku,solí,pepře,nasekané cibule a 2 lžic oleje a necháme dvě hodiny odležet v chladu(díky odležení bude maso křehčí a také rychleji propečené)Pak maso opečeme ze všech stran na zbylém oleji,podlijeme trochou vývaru,vložíme do trouby a pečeme asi 45 minut.Během pečení maso přeléváme výpekem.Pak přilijeme k masu zbylý vývar a dále pečeme,dokud není maso měkké.Cukr promícháme s octem a 1 dl vody,zahřejeme a necháme cukr rozpustit.Směs povaříme na mírnémohni asi 3 minuty,pak přidáme jemně nasekanou cibuli,kukuřici,na kostičky nakrájenou papriku a koření,osolíme a dusíme pod pokličkou,dokud není zelenina měkká.Za stálého míchání přilijeme škrob rozmíchaný ve lžíci vody,omáčku povaříme do zhoustnutí a necháme vychladnout.Měkké maso nakrájíme na plátky a podáváme se studenou omáčkou.