Vložil: | Blazinek |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečená krkovička:
1 kg vepřová krkovička v celku
| sůl, kmín, česnek
| cibule, rozmarýn, tymián
| mletý pepř a olej
Postup přípravy receptu Pečená krkovička:
Pekáč vymažeme olejem, maso též potřeme ze všech stran olejem (vyválím v pekáči), ze všech stran osolíme a libovolně okořeníme, případně napřed potřeme rozmačkaným česnekem. Do pekáče přidáme rozkrájenou cibuli, trochu podlijeme vodou, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 230°C. Pečeme doměkka (asi hodinu a půl, záleží na velikosti kusu masa). Během pečení občas zkontrolujeme, zda není třeba podlít, případně maso přelijeme výpekem, v půlce pečení můžeme obrátit. Podáváme s dušeným zelím a knedlíkem, s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo jen s chlebem, hořčicí a cibulí.
Fotky receptu Pečená krkovička:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!