Vložil: | Hankca |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 130 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečená krůtí prsa se špenátovou nádivkou :
1-1,5 kilogramů krůtí prsa
| 2 lžíce rostlinného oleje
| 1 větší cibule
| 1 balení mraženého špenátu (200-250 gramů)
| 1/2 žemle
| 1 vaječný bílek
| 1 stroužek česneku
| mletý nebo drcený pepř
| sůl,
| 1/2 kávové lžičky soli
| 1/2 kávové lžičky tymiánu
| 3 lžíce rostlinného tuku.
Postup přípravy receptu Pečená krůtí prsa se špenátovou nádivkou :
Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli a přimícháme roztátý a trochu vyždímaný špenát, na kostičky nakrájenou a nasucho lehce opečenou žemli, bílek, rozetřený česnek, pepř a sůl. V nejsilnější části masa vyřízneme velkou kapsu a tu naplníme špenátovou směsí. Zvolna pečeme v remosce nebo přikryté na pekáči v dobře vyhřáté troubě na půl až tři čtvrtě nejvyšší dosažitelné teploty. Pokud nám zbude nádivka, můžeme jí obložit maso a péci ji společně s ním. V malém kastrůlku rozehřejeme tuk a přisypeme tymián, majoránku, sůl a trochu rozetřeného česneku. Tím pak během pečení maso potíráme, podle potřeby můžeme též maso trochu podlévat a přelévat teplou vodou. Pokud by se pálilo přikryjeme ho alobalem. Pečení trvá průměrně 2 hodiny.
Fotky receptu Pečená krůtí prsa se špenátovou nádivkou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!