Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny 28. března slavíme Den učitelů28. března slavíme Den učitelů Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 16.03. 2025
Dnes má svátek Elena a Herbert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Pečená naklíčená čočka

fotka Pečená naklíčená čočka
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 35 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 1

Použité suroviny receptu Pečená naklíčená čočka:

600 g čočka  |  sůl  |  česnek podle chuti  |  olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu Pečená naklíčená čočka:

Kupte hnědou čočku - vzhledem k následné úpravě je dobré koupit v BIO kvalitě. A nakličte: do zavařovací či jiné sklenice se širším hrdlem nasypte asi do třetiny výšky propláchnutou čočku, sklenici jemně zavřete a postavte na teplejší místo. Několikrát denně propláchněte (stačí dvakrát) čerstvou vodou a zase vraťte na teplé místečko. Už druhý den ze zrníček čočky polezou malé klíčky - na správnou délku stačí 2 dny. Na špičkách by se neměly objevovat zelené výhonky - pak už je čočka překlíčená (a můžete ji rovnou zasadit:) Až budou zrníčka měkká na skus, tedy dostatečně vyklíčená, vymažte pekáček olejem nebo sádlem, vsypte na něj čočku a dejte do trouby. Až se čočka trošku speče, vmíchejte česnek a sůl a ještě trošku dopečte. Správně propečená čočka má lehce spečené klíčky.


Fotky receptu Pečená naklíčená čočka:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pečená naklíčená čočka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !