Postup přípravy receptu Pečená rýže s kuřecím masem a krevetami:
Uvařenou rýži zchladíme. Kuře uvaříme doměkka (dokud nebude maso samo odpadávat od kosti) ve vodě, do které jsme přidali sůl, hřebíček, pepř a muškátový květ. Pak jej obereme a maso nakrájíme (raději bez kůží). Cibuli si jemně nakrájíme a ve woku, ve kterém jsme si dobře rozehřáli trochu oleje opečeme. Pak ztlumíme plamen, přidáme sušený česnek, kmín, koriandr a sambal oelek a zamícháme. Pak přimícháme uvařenou rýži, maso, krevety a sojovou omáčku, dobře promícháme a společně chvíli opékáme.
Mezitím si na jiné, ploché pánvi upečeme tenoučké vaječné amoletky, které potom nakrájíme na proužky.
Opékanou rýži podáváme na předeřáté servírovací míse společně s nakrájenou okurkou a proužky z amoletek.