Použité suroviny receptu Pečená spodní krůtí stehna na bůčku a jablkách:
4 spodní krůtí stehna
| 4 jablka
| 4 plátky vepřového bůčku
| 2 velké cibule
| 4 stroužky česneku
| 1 malá lžička kmínu
| 1 malá lžička sladké papriky
| sůl nebo vegtu na ochucení
| vodu na podlití
Postup přípravy receptu Pečená spodní krůtí stehna na bůčku a jablkách:
Do pekáče dáme kolečka cibule, na která položíme plátky vepřového bůčku a oloupaných jablíček bez jádřinců. Krůtí stehna okořeníme solí nebo vegetou, posypeme kmínem a sladkou paprikou, podlijeme troškou vody a dáme péct do trouby. Během pečení podléváme krůtí stehna vypečenou šťávou. Ke konci pečení potřeme stehna prolisovaným čenekem.
Můžeme podávat se zelím a knedlíkem, hranolkami nebo různě upravenými bramborami.
Fotky receptu Pečená spodní krůtí stehna na bůčku a jablkách: