Vložil: | Madarona |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 90 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečená žebírka v javorové marinádě:
1,5 kg vepřových žebírek (mohou být i uzená), nasekaných na menší kousky
| Na zálivku:
| 150 ml javorového sirupu
| 100 ml chilli omáčky (sladké nebo pikantní, podle vaší chuti)
| 1 nadrobno nasekanou cibuli
| 2 lžíce hořčice
| 50 ml octa, nejlépe jablečného
| 2 lžičky worcesterské omáčky
Postup přípravy receptu Pečená žebírka v javorové marinádě:
Suroviny na zálivku promíchejte ve velké míse a přidejte k nim žebírka. Důkladně promíchejte, aby se stejnoměrně obalila. Pak je uložte do ledničky a nechte aspoň čtyři hodiny marinovat.
Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 stupňů. Rozložte žebírka na plech vyložený pečicím papírem a pečte půl až tři čtvrtě hodiny (uzená budou hotová dříve, asi za dvacet minut), až budou hezky propečená a měkká.
Fotky receptu Pečená žebírka v javorové marinádě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!