Postup přípravy receptu Pečené brambory s uzeným masem:
Menší brambory dobře omyjeme pod tekoucí vodou, na odstranění všech nečistot můžeme použít jemný kartáček. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladit a rozpůlíme.
Mezitím si oloupeme cibuli i česnek a nakrájíme na plátky.
Plech dobře vymažeme olejem, poklademe půlené brambory, hustě posypeme kmínem, ďábelskou směsí, pepřem a grilovacím kořením.
Přisypeme rovnoměrně cibuli i česnek a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Během pečení brambory promícháváme, aby byly opečené ze všech stran.
Pečené brambory servírujeme na talíř, doplníme nakrájenou zeleninou podle chuti a na plátky krájené moravské uzené.
Pečené brambory chutnají dobře i samostatně, stačí si přidat trochu tatarské omáčky. V tom případě je recept vhodný i pro vegetariány.