Postup přípravy receptu Pečené cibule s telecím masem na víně:
Karotku a celer očistíme, zalejeme vodou a vínem, přidáme bobkový list a celý pepř. Přivedeme k varu a vložíme maso. Mírně osolíme. Pomalu vaříme asi 30 minut a postupně odebíráme uvařenou zeleninu. Když je maso měkké, vyjmeme ho a necháme vychladnout. Zbytek vývaru vyvaříme na 100 ml a scedíme ho přes jemné síto. Z plátků toastového chleba okrájíme kůrku, střídu nakrájíme na kostičky a zvlhčíme připraveným vývarem. Měkké máslo utřeme se žloutky. Z bílků připravíme tuhý sníh. Vařené maso a zeleninu nakrájíme na kostičky. Poté všechny suroviny opatrně smícháme, zalejeme smetanou, ochutíme muškátovým oříškem a zelenou petrželkou, osolíme a opepříme. Každou cibuli příčně rozkrojíme a rozebereme na košíčky. Naplníme je připravenou nádivkou, pokapeme olivovým olejem a potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě při teplotě 180 stupňů Celsia dozlatova.
Místo telecího masa můžeme použít vykostěná kuřecí stehna.