Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 23.09. 2024
Dnes má svátek Berta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pečené koleno plněné na smetaně

fotka Pečené koleno plněné na smetaně
Vložil:
Porcí:5
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Pečené koleno plněné na smetaně:

1 vepř. koleno velké zadní  | 250 g mletého masa  | 1-2 klobásky  | 2 cibule  | 6 str. česneku  | 2 vejce  | trocha strouhanky  |  sůl  |  drcený kmín  |  pepř  | omáčka  | 2 dl červeného vína  | 250 ml zakys. smetany  | 1 lžička hořčice  | 1 lžička sojové omáčky  | 1-2 lžíce cukru třtinového  |  vývar

Postup přípravy receptu Pečené koleno plněné na smetaně:

Z kolena vyřízneme kost tak, aby nám zůstala neporušená kapsa (nebo rukáv, jak kdo chce). Vetřeme sůl a kmín zvenčí i zevnitř a necháme chvíli odležet. Mezitím připravíme náplň z mletého masa, ze kterého vymícháme klasickou sekanou (přidáme vejce, jednu nasekanou cibuli, polovinu utřeného česneku, sůl, pepř, majoránku, kmín a trochu strouhanky). Koleno naplníme směsí a dovnitř zasuneme klobásku. Do pekáče rozprostřeme druhou nasekanou cibuli a zbytek česneku, na to položíme koleno, přelijeme pivem a zvolna pečeme asi dvě a půl hodiny za podléváním pivem, tuk si pustí samo.


Koleno odložíme bokem, necháme vychladnout a věnujeme se vypečené šťávě. Pekáček či kastrolek dáme na plotýnku, podlejeme 2 dcl červeného vína, pečlivě odstraníme dřevěnou vařečkou přípeky ze stěn a ze dna kastrolu a za mírného varu zašleháme do šťávy. Po dokonalém rozmíchání a rozvaření přípeků šťávu opatrně zalejeme za stálého míchání 1/4 l zakysané smetany. Dochutíme lžičkou hořčice, sojové omáčky a výslednou chuť doladíme třtinovým cukrem. Pokud chceme řidší omáčku, zředíme vývarem. Vše provaříme asi 10 min. Vychladlé koleno naporcujeme, jednotlivá kolečka vložíme zpět do omáčky. Podáváme (nejlépe další den) s rýží nebo s knedlíkem.



Fotky receptu Pečené koleno plněné na smetaně:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pečené koleno plněné na smetaně
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !