Postup přípravy receptu Pečené koleno se zeleninou:
Koleno omyjeme, nařízneme, aby se lépe propékalo, a vložíme do pekáče. Podlijeme vodou, osolíme a okořeníme. Přidáme celé oloupané stroužky česneku, klínky oloupané cibule nebo na větší kusy překrájenou mladou cibuli, přiklopíme poklicí a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů. Po půl hodině maso otočíme, podle potřeby podlijeme a pečeme další půlhodinu. Změklou kůži nařízneme nožem na několika místech, aby se lépe vypekla, a pečeme další zhruba půlhodinu. Když je maso téměř měkké, přidáme dobře překrájený pórek a na hrubo nakrájenou mrkev, přisolíme a dopečeme stále ještě pod poklicí doměkka. Podle potřeby podléváme vodou a maso přeléváme šťávou. Nakonec dopečeme bez poklice na barvu a aby se kůžička vypekla. Vyjmeme z trouby, maso necháme chvíli odpočinout a krájíme na porce.