Postup přípravy receptu Pečené kuře na pivě a kyselém zelí:
Mražené kuře rozmrazíme podle návodu výrobce mikrovlné trouby Rozmražené kuře omyjeme a očistíme od zbytků peří, rozpůlíme Na pekáč vložíme kysané zelí Vložíme půlky na pekáč, osolíme, posypeme kmínem Podlijeme pivem Přikryjeme Vložíme do rozehřáté trouby (230 stupňů) Během pečení poléváme (co 15 min. v rámci možností), udržujeme vrtstvu šťávy, aby se zelí nepřipálilo a dusilo zároveň Asi po 60 min. pečení sejmeme víko pekáče a stejným způsobem pečeme, dokud kůrčička nezrůžoví Přílohy: Vařené brambory, Bramborová kaše s cibulkou a slaninou, kompoty nebo nakládaná zelenina.
Kuřecí směs s omáčkou z červeného vína.