Postup přípravy receptu Pečené kuře po indiánsku:
Ve 2 dcl vody rozpustíme 1 lžičku soli. Tímto roztokem kuře polijeme. Potřeme vně i uvnitř 2 lžičkami kořenící směsi „Kuře gril“. Vnitřek kuřete naplníme cibulí, jablkem, celerem a kuře uzavřeme (spíchneme grilovací jehlou nebo zašijeme). Dáme na pekáč a podlijeme vodou. Máslo rozehřejeme s 2 lžičkami grilovací směsi „Kuře gril“ a částí kuře polijeme. Pečeme za stálého podlévání při 150 – 200 °C (ze začátku přikryté alobalem, ke konci pečení odkryjeme a zvýšíme teplotu). Během pečení potíráme kuře zbytkem grilovací směsi rozpuštěné v másle.
Upečené kuře podáváme s brambory a kompotem z brusinek.
Vnitřek kuřete můžeme pro změnu plnit : směsí kořenové zeleniny, nádivkou (např. 60 g másla, 200 g housek, 3 vejce, šálek mléka, sůl, kuřecí játra, muškátový květ, petrželka. ) ale i zeleninou a ovocem dle vlastní fantazie a chuti.