Postup přípravy receptu Pečené kuře s dušenou zeleninou:
Kuře rozčtvrťte, oloupaný česnek rozmačkejte na soli a smíchejte s pepřem. Směsí potřete maso pod kůží a kůži potřete olejem. Zeleninu očistěte a omyjte. 2 l slané vody uveďte do varu. Fazolky a po nich hrášek v ní vařte asi 5 minut, špenát pouze spařte. Zeleninu po vyjmutí propláchněte studenou vodou, špenát vymačkejte. Rajčata rozkrojte, vydlabejte, okořeňte, naplňte hráškem, vložte do vymaštěné formy. Pokryjte pečícím papírem. Lusky ve svazečcích oviňte plátkem slaniny, ze špenátu zformujte hnízdečka a naplňte je strouhaným sýrem, strouhankou a vločkami másla. Kuře pečte uprostřed plechu (175 stupňů Celsia), 10 minut před dopečením ho obložte fazolovými lusky a špenátovými hnízdy. Mezitím prohřejte rajčata.