Postup přípravy receptu Pečené kuře s hořčicí:
1) Urovnejte porce kuřete ve velké zapékací míse v jediné vrstvě.
2) Smíchejte v míse máslo, hořčici, citronovou šťávu, cukr, papriku a podle chuti sůl a pepř. Směs naneste na horní část porcí kuřat a 15 minut je zapékejte v předehřáté troubě při teplotě 200°C.
3) Vyjměte zapékací mísu z trouby a porce kuřat obraťte. Pokryjte duhou stranu zbývajících směsí, posypte kusy kuřat mákem a mísu vraťte na dalších 15 minut do trouby.
4) Mezitím nechte vařit ve velkém hrnci mírně osolenou vodu. Vsypte do ní těstovinové mušle a vařte je 8-10 minut, dokud nejsou měkké, ale na skus ještě pevné.
5) Přeceďte těstoviny a přemístěte je na ohřátou servírovací mísu. Na těstoviny naskládejte porce kuřete, přelijte je omáčkou a okamžitě podávejte.