Vložil: | Handale |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečené kuře v solném plášti:
1,7 kg kuřete
| 1 velký svazek bazalky
| dle chuti pepř
| 2 stroužky česneku
| 2 kg soli
| 2 ks bílky
Postup přípravy receptu Pečené kuře v solném plášti:
Kuře opláchneme a osušíme. Do povrchu i dutiny vetřeme pepř. Z bylinek otrháme lístky. Česnek oloupeme. Vše najemno nasekáme. Kůži na přístupných místech uvolníme od masa a pod ní zatlačíme bylinkovou směs. Troubu předehřejeme na 180-200°C. Mořskou sůl nasypeme do mísy a smícháme ji s bílky, až vznikne tvarovatelná hmota. Nesmí však vzniknout měkké těsto. Jednu třetinu hmoty rozprostřeme v síle 1 cm na dno hlubokého pekáče. Přiložíme kuře a pečlivě ho přikryjeme vrstvou zbývající hmoty. Kuře musí být zakryté.V troubě pečeme dvě hodiny. Pečené kuře v solném plášti podáváme s vařenými brambory.
Fotky receptu Pečené kuře v solném plášti:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!