Použité suroviny receptu Pečené kuřecí maso s hroznovými kuličkami:
80 dkg kuřecí maso (stehna)
| 50 dkg slaniny
| 200 ml drůbežího vývaru
| 200 ml zakysané smetany
| 1 lžíce másla nebo oleje
| 0,5 lžičky zeleného pepře
| 200 g světlých hroznů
| 30 g cibule
Postup přípravy receptu Pečené kuřecí maso s hroznovými kuličkami:
Kuřecí maso osolíme, slaninu a cibuli nakrájíme na kostičkya vložíme na pekáč. Přidáme několik kuliček zeleného pepře, pečeme na tuku a dle potřeby přiléváme vývar. Maso po upečení dáme na teplé místo. Do výpeku zamícháme zakysanou smetanu, rozmíchanou s trochou mouky a dochutíme solí a pepřem. Chvíli povaříme a ke konci vložíme do omáčky prohřát rozpůlené a zrnek zbavené hrozny. Maso na talíři přelijeme touto omáčkou a podáváme s různou přílohou, těstoviny, brambory i rýží.
Fotky receptu Pečené kuřecí maso s hroznovými kuličkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!