Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečené marinované kuřecí kousky s bylinkovou kaší a pepřovou omáčkou:
kuřecí kousky:
| 500 g kuřecích prsou
| 100 g oleje
| dle chuti: grilovací koření
| dle chuti: sůl
| dle chuti: česnek
| dle chuti: hrubý pepř
| Omáčka:
| 1 ks cibule
| 80 g olivového oleje
| 0,5 l kuřecí vývar
| 0,2 l smetana 33%
| 20 g drceného pepře
| 20 g aromatu
| 20 g sekaných bylinek - pažitka, petrželová nať
| kaše:
| 1kg brambor
| 0,4 l mléka
| 50 g másla
| 20 g sekaných aromatických bylinek, 1 dcl smetana 33%
Postup přípravy receptu Pečené marinované kuřecí kousky s bylinkovou kaší a pepřovou omáčkou:
Kuřecí kousky:
Kuřecí prsa okořeníme a marinujeme v oleji s česnekem. Zprudka a rychle opečeme v dostatečném množství tuku. Maso neklepeme!
Bramborová kaše:
Brambory uvaříme a scedíme, rozmačkáme a vyšleháme. Při šlehání postupně přidáváme teplé mléko. Do hotové kaše přidáme sekané bylinky a zjemníme smetanou.
Omáčka:
Nakrájíme cibuli a orestujeme na olivovém oleji, přidáme vývar, drcený pepř, smetanu a provaříme a rozmixujeme. Necháme vyvařit na požadovanou hustotu a přidáme sekané bylinky a dochutíme.
Fotky receptu Pečené marinované kuřecí kousky s bylinkovou kaší a pepřovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!