3/4 kg vepřového masa
| dle chuti: čočka
| 3/4 l vývaru
| 2-3 cibule
| dle chuti: česnek
| 2 mrkve
| dle chuti: řapíkatý celer
| dle potřeby: brambory
| dle potřeby: olej
| dle chuti: pepř, drcený kmín a sůl
Postup přípravy receptu Pečené maso s čočkou:
Maso zprudka osmažte na oleji aby se zatáhlo. Pak je posolte a pokmínujte a dejte péct. Na rozpáleném tuku osmažte cibulku a veškerou pokrájenou zeleninu. Nemusíte se bát zeleninu osmažit hodně do hněda. Po usmažení podlejte směs octem a nechte ještě chvíli opékat. Pak zeleninu zalejte vývarem, přidejte pepř, bobkový list, timián a dejte vařit tak dlouho, aby se objem zredukoval přibližně na třetinu. Pak vyjměte bobkový list a zeleninu rozmixujte a nebo propasírujte na omáčku. Dochuťte ji solí a pepřem.
Čocku uvařte podle návodu. Na oleji si osmažte nakrájenou cibulku a se zeleninovou omáčkou ji vmíchejte do uvařené čočky. Čočku ješte dosolte a případně dochuťte octem. Část omáčky můžete podávat samostatně a nemusíte ji vmíchávat do čočky.
K pečenému masu s čočkou doporučuji šťouchané brambory.
Fotky receptu Pečené maso s čočkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!