Použité suroviny receptu Pečené masové šišky se zelím:
700 g mletého masa
| 650 g kysaného zelí
| 130 g vařené rýže
| 3 dl kečupu
| 2 ks stroužků česneku
| 1 cibule
| dle potřeby: olej
| dle chuti: koření do mletých mas, mletý pepř a sůl
Postup přípravy receptu Pečené masové šišky se zelím:
Mleté maso, uvařenou rýži, koření a rozetřený česnek důkladně promícháme. Vytvarujeme jednotlivé šišky. Dno pekáče vymažeme olejem, rozprostřeme polovinou porce zelí zbaveného nálevu, naskládáme šišky na které poklademe druhou část porce zelí. Nakonec přidáme pokrájenou cibuli, zalijeme kečupem, přiklopíme a pečeme při teplotě kolem 190 °C cca 1 hodinu. Podáváme nejlépe s pečivem nebo vařeným bramborem.
Fotky receptu Pečené masové šišky se zelím:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!