Postup přípravy receptu Pečeně s citronovou kůrou:
Maso okořeníme a v pekáči opečeme na 2 lžících oleje. Přilijeme 600 ml vody a přivedeme k varu. Přidáme kostky šťávy k vepřovému masu a dusíme pod poklicí 60 minut, maso přitom jednou obrátíme.
Citron omyjeme, oloupeme kůru a vymačkáme šťávu. Česnek oloupeme. Toasty rozkrájíme na kostky, opečeme na 1 lžíci oleje a necháme vychladnout. Vmícháme 3 lžíce citronové šťávy, bylinky a rozmačkaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Do hmoty vmícháme vejce.
Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Zbývající česnek posekáme a přidáme jej k masu společně s kůrou a rozmarýnem. Maso osušíme, poprášíme moukou a potřeme citronovou hmotou. Vložíme do trouby a nepřikryté pečeme asi 30 minut, dokud kůrka nebude křupavá a nezezlátne. Pečeni vyjmeme a nakrájíme na plátky. Omáčku přecedíme a ochutíme medem. Vhodnou přílohou jsou zelené fazolky a vařené brambory.
Fotky receptu Pečeně s citronovou kůrou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!