Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečené sele s kořenitou omáčkou:
1 kýta ze selete s kůži
| dle chuti: sůl a pepř
| 1/2 svazku petrželky
| 6 stroužků česneku
| 2 lžíce citronové šťávy
| 4 lžíce medu
| 200 ml sektu
| 750 g brambor
| 3 lžíce vepřového sádla
| několik snítek rozmarýnu
| 3 čerstvé bobkové listy
Postup přípravy receptu Pečené sele s kořenitou omáčkou:
Maso omyjeme a osušíme. Kůži mřižkovitě narizneme. Osolíme a opepříme. Petrželku omyjeme a osušíme. Oloupeme česnek. Obojí najemno nasekáme a umícháme s citronovou šťávou, medem a sektem do omáčky. Troubu předehřejeme na 200 °C. Brambory oloupeme a omyjeme. Maso ze všech stran opečeme na rozehřátém sádle. Pod maso dáme rozmarýn, přidáme brambory a bobkové listy. Vložíme do trouby a pečeme asi 90 min. Maso často přeléváme připravenou omáčkou. Po 80 min. seškrabeme výpečky z pekáče a maso jimi potřeme. Snížíme horní teplotu a kýtu pečeme dokřupava.
Podáváme s rozmarýnem.
Fotky receptu Pečené sele s kořenitou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!