Vložil: | saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečené telecí kotlety:
4 vysoké kotlety
| 2 jalovce
| 2 mrkve
| 1 cibule malá
| 50 g šunky
| 50 g másla
| 1,5 dl bílého vína
| 3 lžíce strouhanky
| trocha citr. šťávy
| pepř
| majoránka
| petrželka
| sůl
Postup přípravy receptu Pečené telecí kotlety:
Telecí kotlety po obvodu a u kosti mělce nařízneme, naklepeme a potřeme směsí citrónové šťávy, mletého pepře, tlučeného jalovce, majoránky a soli.
Nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev nakrájenou na kostičky podusíme na kousku rozpáleného másla v ohnivzdorné misce, přidáme kotlety a orestujeme je po obou stranách.
Potom maso podlijeme vínem a malou sklenkou vody.
Na každou kotletu položíme lžíci nadrobno nakrájené šunky, posypeme je směsí strouhanky a nasekané petrželky, poklademe vločkami změklého másla a v mírně vyhřáté troubě pečeme doměkka.
Šťáva má být částečně odpařená.
Můžeme podávat v ohnivzdorné misce.
Fotky receptu Pečené telecí kotlety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!