Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 23.01. 2025
Dnes má svátek Zdeněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Pečený hovězí roštěnec

fotka Pečený hovězí roštěnec
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  +_________
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Pečený hovězí roštěnec:

2 kg hovězí pečeně  | 4 velké červené cibule  | 4 lžíce olivového oleje + trochu na česnek  | 1 lžíci tmavého třtinového cukru  | 1 lžíci octa  | 2 hlavičky česneku  | dle chuti: sůl a pepř

Postup přípravy receptu Pečený hovězí roštěnec:

Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 °C, a vložte do ní dvě mřížky – jednu na pekáč s masem a druhou na zeleninu. Hovězí po libosti osolte a opepřete, vložte do pekáče a pečte dvacet minut na každých 450 g váhy (respektive pětadvacet na středně propečené a třicet minut na dobře propečené maso). Podlévejte trochou vody, aby mohla vzniknout lahodná šťáva. Mezitím oloupejte cibule, nakrájejte je na čtvrtky a vložte do pekáčku. Smíchejte olej, cukr a balzamikový ocet a směsí obalte cibulky. Odřízněte vršky hlaviček česneku, aby byly vidět stroužky. Zakapejte trochou olivového oleje a přidejte k cibulkám. Tři čtvrtě hodiny před koncem pečení masa vložte pekáč s cibulkami a česnekem na spodní mřížku a za občasného obracení pečte. Cibulky by měly změknout a zkaramelizovat a česnek by měl jít vytlačit palcem a ukazovákem. Teď maso vyjměte z trouby, překryjte fólií a dejte ho odpočinout někam do tepla. Mezitím připravte omáčku. V pekáči nechte jen asi lžíci tuku, vložte ho přímo nad plamen, přidejte mouku a půl minuty smažte. Postupně přimíchávejte vývar a odškrabávejte usazeniny ze dna pekáče. Až vznikne hladká omáčka, míchejte, dokud trochu nezhoustne, a potom přidejte ocet a pomalu vařte asi pět minut. Před podáváním omáčku osolte, opepřete a přidejte všechnu šťávu, kterou jste mezitím získali z odpočívajícího masa. Pokud máte rádi velmi jemné omáčky, můžete ji propasírovat přes síto. Hotovou pečeni podávejte se sladkými cibulkami a česnekem.



Fotky receptu Pečený hovězí roštěnec:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pečený hovězí roštěnec
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !