Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Vodnář - roční horoskop na rok 2025Vodnář - roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 07.02. 2025
Dnes má svátek Veronika
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Pečený králík, marinovaný v červeném víně

fotka Pečený králík, marinovaný v červeném víně
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 110 min
Hodnocení:  ++-_______
Počet hodnocení: 5

Použité suroviny receptu Pečený králík, marinovaný v červeném víně:

1 králík  | 50 g slaniny  | 250 ml suchého červeného vína  | 2 mrkve  | 4 stonky řapíkatého celeru  | 10 zrnek pepře  | 10 zrnek jalovce  | 4 bobkové listy  | 1 špetka tymiánu  | 40 g másla  | 2 lžíce olivového oleje  | 2 lžíce hladké mouky  | 1 cibule  | 1 lžička rybízové marmelády  |  sůl, pepř

Postup přípravy receptu Pečený králík, marinovaný v červeném víně:

Králíka naporcujeme na 6 kusů. Slaninu nakrájíme na klínky a králíka prošpikujeme. Porce masa dáme do misky, posypeme kořením a na plátky nakrájenou zeleninou a přilijeme víno. Misku přikryjeme potravinovou fólií a necháme v ledničce 24 hodin marinovat. Několikrát maso obrátíme. Rozehřejeme troubu na 200°C. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na polovině dávky másla a olivového oleje, přemístíme do pekáče, osmažíme okapané díly králíka, asi 2 minuty z každé strany, a také dáme do pekáče. V pekáči maso přelijeme marinádou i se zeleninou. Dusíme zakryté v troubě asi 1 hodinu. Králíka podléváme vývarem z kostky zeleninového bujonu nebo vodou a obracíme každých 20 minut. Na pánvi rozehřejeme zbytek másla a oleje, přidáme mouku a umícháme světlou jíšku. Jíška musí vychladnout, než jí použijeme na vytvoření omáčky. Po hodině vyndáme maso z pekáče, vmícháme do šťávy jíšku a vrátíme maso zpátky. Odkryté dáme péci ještě na 20 minut. Maso opět vyndáme a uchováme v teple. Šťávu přecedíme, zeleninu v cedníku rozetřeme vařečkou a propasírujeme do omáčky. Na závěr vmícháme do šťávy rybízovou marmeládu a dosolíme. Omáčku prohřejeme a přelijeme přes porce masa.


Fotky receptu Pečený králík, marinovaný v červeném víně:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pečený králík, marinovaný v červeném
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !