Vložil: | Veronine |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 110 min |
Hodnocení: |
![2.6/10, hlasovalo 5 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![2.6/10, hlasovalo 5 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![2.6/10, hlasovalo 5 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![2.6/10, hlasovalo 5 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.6/10, hlasovalo 5 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.6/10, hlasovalo 5 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.6/10, hlasovalo 5 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.6/10, hlasovalo 5 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![2.6/10, hlasovalo 5 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 5 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečený králík, marinovaný v červeném víně:
1 králík
| 50 g slaniny
| 250 ml suchého červeného vína
| 2 mrkve
| 4 stonky řapíkatého celeru
| 10 zrnek pepře
| 10 zrnek jalovce
| 4 bobkové listy
| 1 špetka tymiánu
| 40 g másla
| 2 lžíce olivového oleje
| 2 lžíce hladké mouky
| 1 cibule
| 1 lžička rybízové marmelády
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Pečený králík, marinovaný v červeném víně:
Králíka naporcujeme na 6 kusů. Slaninu nakrájíme na klínky a králíka prošpikujeme. Porce masa dáme do misky, posypeme kořením a na plátky nakrájenou zeleninou a přilijeme víno. Misku přikryjeme potravinovou fólií a necháme v ledničce 24 hodin marinovat. Několikrát maso obrátíme. Rozehřejeme troubu na 200°C. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na polovině dávky másla a olivového oleje, přemístíme do pekáče, osmažíme okapané díly králíka, asi 2 minuty z každé strany, a také dáme do pekáče. V pekáči maso přelijeme marinádou i se zeleninou. Dusíme zakryté v troubě asi 1 hodinu. Králíka podléváme vývarem z kostky zeleninového bujonu nebo vodou a obracíme každých 20 minut. Na pánvi rozehřejeme zbytek másla a oleje, přidáme mouku a umícháme světlou jíšku. Jíška musí vychladnout, než jí použijeme na vytvoření omáčky. Po hodině vyndáme maso z pekáče, vmícháme do šťávy jíšku a vrátíme maso zpátky. Odkryté dáme péci ještě na 20 minut. Maso opět vyndáme a uchováme v teple. Šťávu přecedíme, zeleninu v cedníku rozetřeme vařečkou a propasírujeme do omáčky. Na závěr vmícháme do šťávy rybízovou marmeládu a dosolíme. Omáčku prohřejeme a přelijeme přes porce masa.
Fotky receptu Pečený králík, marinovaný v červeném víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!