Postup přípravy receptu Pečený králík na divoko:
Králíka rozporcujeme a prošpikujeme slaninou. Dáme na pekáč a potřeme kořením, nahrubo roztlučeným, posolíme, opepříme, potřeme hořčicí a pokapeme rozpuštěným máslem. Přiklopené necháme uležet v lednici do druhého dne. Houby namočíme do studené vody a pak je uvaříme doměkka. Pak je přecedíme, ale vodu nevyĺévat, budeme ji potřebovat. Cibuli nakrájíme na plátky a osmažíme ji na sádle dozlatova. Zalijeme vývarem z hub a přivedeme k varu. Teď si vložíme odleželého králíka do trouby, podlijeme cibulovým vývarem a upečeme doměkka. Pak králíka vyndáme a pekáč se šťávou přendáme na sporák. Povaříme , aby se šťáva trochu vyvařila a zahustíme strouhankou. Nakonec přilijeme víno, osolíme a vložíme vařené houby.
Příloha - pečivo, zeleninový salát.