Vložil: | Postlík |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečený lilek s omáčkou tahini:
1 kg lilku
| 1 lžíce citronové šťávy
| 1-2 hrníčky omáčky tahini
| 1l žíce jemně sekané petrželky
| 1 lžíce oleje
Postup přípravy receptu Pečený lilek s omáčkou tahini:
Vždy pečeme lilek ve slupce. Můžeme ho péct v horké troubě, ale lepší je opečený na pánvičce na sporáku. Obrátíme ho až změkne na jedné straně a začne z něho vytékat šťáva. Lilek pečeme cca 90 - 120 minut nebo než změkne a pak ho ihned ponoříme do studené vody s citrónovou šťávou, aby si uchoval svoji barvu. Když vychladne, oloupeme ho, vymačkáme z něho šťávu a rozmačkáme dužninu na kaši. Přidáme omáčku tahini omáčku a důkladně promícháme. Pokapeme olejem a posypeme nasekanou petrželkou.
Fotky receptu Pečený lilek s omáčkou tahini:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!