Postup přípravy receptu Pečený vepřový bůček po debrecínsku:
Bůček vykostíme, ze strany nakrojíme jako na kapsu, rozložíme na plát, přikryjeme mikrotenovou fólií a rozklepeme. Takto připravený plát potřeme rozetřeným česnekem a poklademe mletým masem ochuceným solí, pepřema mletou červenou paprikou. Po délce na něj položíme párek, plát zarolujeme, utáhneme, převážeme provázkem a vložíme do pekáčku s nahrubo nakrájenou cibulí a trochou vody. Pekáček přijryjeme pokličkou, vložíme do trouby vyhřáté na 170 stupňů Celsia a pečeme podle velikosti bůčku asi 30 min. Pak pekáček odklopíme a zvolna dopékáme dozlatova 15-20 min. Z hotového bůčku sejmeme provázek, nakrájíme ho na plátky a podáváme s bramborovou kaší nebo brambory. Výborný je i za studena.