Postup přípravy receptu Pečený vinný klobásový dlabanec:
2 housky (žemle) pokrájíme najemno a namočíme ve 150 ml mléka. 250 g vepřové kýty nakrájíme na malé kostičky (0,5 – 1 cm). Vepřový bůček, libové hovězí a libové vepřové maso jemně semeleme. Přidáme namočené housky, nakrájenou vepřovou kýtu, 1 lžíci směsi koření „Klobásová“, 1 lžičku soli, 100 ml suchého bílého vína a vše dobře promícháme a prohněteme. Dáme do chladu na 24 hod. odležet.
Plech na pečení vymažeme tukem nebo olejem. Klobásové těsto vyjmeme z chladničky, přimícháme asi 150 ml vody a ještě jednou dobře prohněteme. Rovnoměrně rozprostřeme na vymazaný plech a na vrch poklademe plátky slaniny. Vložíme do studené trouby (teplotu nastavíme na 200 °C) a dáme péci (celkový čas pečení 30 – 45 minut dle typu trouby).
Pečený dlabanec podávám teplý nebo studený s vařenými maštěnými brambory sypanými osmaženou cibulkou a s kyselým zelím, či okurkou.