Postup přípravy receptu Pečínka plněná zelím:
Husu důkladně očistěte, omyjte a osušte. Potom ji na povrchu i uvnitř osolte. Zelí sceďte a překrájejte na menší kousky. Jablka omyjte, zbavte jadřinců a dužinu nakrájejte na kostičky. Zelí i s jablky vložte do mísy, přilijte olej, opepřete, podle potřeby oslaďte a vše promíchejte. Husu naplňte 2/3 nádivky a otvor zašijte. Dejte ji do pekáče, pokmínujte a podlijte vodou. Pečte v předehřáté troubě při 190 stupních zhruba 50 minut. Pekáč vyndejte, husu obložte zbylým zelím s jablky a dopečte doměkka. Maso během pečení přelévejte výpekem a podle potřeby podlévejte vodou. Hotovou husí pečínku podávejte s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.