1 kg vepřové krkovice
| 200 g bílého jogurtu
| sůl
| kmín
| tymián
| malý stroužek česneku
| 1 velká cibule
Postup přípravy receptu Pečínka v jogurtu:
Vepřovou krkovici nakrájíme na stejnoměrné kusy nebo silnější plátky. Do bílého jogurtu vmícháme sůl, koření a prolisovaný česnek a vše nakonec vlijeme na vepřové maso. Chvíli promícháváme a potom necháme několik hodin proležet v chladnu.
Do pekáčku dáme hrubě pokrájenou cibuli a naskládáme maso s jogurtovou marinádou. Vložíme do trouby a pečeme zvolna (170°C) pod poklicí. Jogurt se při pečení srazí, ale to není chyba.
Poslední část pečení přidáme teplotu a pečeme bez poklice, aby se odpařila syrovátka navrchu maso opeklo. Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem.
Fotky receptu Pečínka v jogurtu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!