špetka glutasolu
| 2 lžičky kukuřičného škrobu
| špetka soli
| špetka pepře
| 220 g kousků vepřového
| 2 lžíce oleje
| 2,5 cm zázvoru
| 50 g zeleného hrášku
| 1/2 lžičky cukru
| 220 g zeleniny ve slaném nálevu
| 1 lžička sezamového oleje
Postup přípravy receptu Pekingské vepřové maso:
Smícháme Glutasol, kukuřičný škrob a špetku soli. Přidáme vepřové maso a necháme je 15 minut stát. Ve woku rozehřejeme olej a vepřové maso fritujeme 3 minuty. Vyjmeme je a necháme okapat. Olej uschováme pro další použití. Znovu rozpálíme wok a přilijeme 10 ml (2 lžičky) fritovacího oleje. Za stálého míchání smažíme zázvor a zelený hrášek 1 minutu. Přidáme vepřové maso a posypeme je cukrem, přilijeme víno, osolíme a opepříme podle chuti. Mícháme a smažíme další 1 minutu a přidáme dobře oka-panou nakládanou zeleninu. Necháme ji prohřát a potom zlehka zamícháme. Pokapeme sezamovým olejem a podáváme jako přílohu nebo na vrstvě smažených nudlí.
Fotky receptu Pekingské vepřové maso:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!