Použité suroviny receptu Pelmeně plněné řepnou nádivkou:
1/2 kg hladké mouky
| 4 ks vajec
| troška vody
| 320 g másla
| 35 dkg červené řepy
| 150 g zelí
| 3 stroužky česneku
| 100 g cibule
| 2 lžíce škrobu
| sůl a pepř podle chuti
| pažitka a máslo na ozdobu
Postup přípravy receptu Pelmeně plněné řepnou nádivkou:
Připravíme si náplň z ovařené, oloupané a nastrouhané červené řepy. Na másle orestujeme nasekanou cibuli a posekané zelí. Přidáme řepu, ochutíme česnekem utřeným se solí a pepřem. Do zpola vychladlé směsi vmícháme škrob. Z nudlového těsta (zpracovaného z mouky, vejce a vody) vykrojíme kolečko, doprostřed dáme směs, přehneme a okraje přitlačíme. Pelmeně vaříme v mírné osolené vodě 15 minut. Uvařené dáme na talíř a přelijeme rozpuštěným máslem nebo zakysanou smetanou a posypeme pažitkou.
Fotky receptu Pelmeně plněné řepnou nádivkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!