1 kg zralých rajčat
| 2 stroužky česneku
| 250 g mozzarelly
| 100 g tvrdého ovčího sýra (pecorino)
| 400 g celozrnných penne (krájené, rýhované makarony)
| sůl
| 4 lžíce olivového oleje
| čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu Penne s mozzarellou:
Rajčata spařte a sloupněte. Nakrájejte je na kostičky. Oloupaný česnek prolisujte. Okapanou mozzarellu nakrájejte na kostičky. Tvrdý sýr nastrouhejte. Troubu předehřejte na 250 stupňů (horkovzdušnou na 220, plynovou na 5. stupeň). Nudle uvařte "na skus" podle návodu na obalu. Sceďte je a nechejte okapat. Promíchejte je s olejem, tvrdým sýrem a opepřete. Naplňte do vymazané zapékací nádoby. Nahoru rozdrobte mozzarellu a zapékejte 15 až 20 minut.
Fotky receptu Penne s mozzarellou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!