Vložil: | Medvidkaaa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pepřový steak Mignon:
4 plátky prosciutta či libové anglické slaniny
| 4 plátky svíčkové, každý o váze asi 90 g
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 lžíce hladké mouky
| 250 ml hovězího vývaru
| 2 lžíce suchého sherry
| 125 ml odtučněného mléka
| 2 lžíce zeleného pepře, rozdrceného
| 1 lžička dijonské hořčice
| sůl
Postup přípravy receptu Pepřový steak Mignon:
Každý steak osolte a oviňte plátkem prosciutta. Zajistěte párátkem.
V hluboké pánvi rozehřejte olej na vysokou teplotu. Steaky opékejte 4 až 5 minut po každé straně. Přesuňte je na talíř, přikryjte alobalem a nechte 5 minut odpočívat na teplém místě.
Stáhněte plamen na střední teplotu. Na pánev vsypte mouku a za stálého míchání 1 minutu provařte. Odstavte ze sporáku.
Vmíchejte vývar, sherry a mléko. Vraťte na sporák a míchejte, dokud omáčka nezhoustne. Snižte teplotu a zvolna vařte 3 minuty. Přimíchejte pepř a hořčici. Osolte podle chuti. Zvolna provařte ještě 1 minutu. Omáčkou přelijte maso a podávejte se salátem.
Fotky receptu Pepřový steak Mignon:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!