Postup přípravy receptu Perlička s brambory:
1. Játra vyjmeme z perličky a na 1 lžici oleje je spolu s 1 lístkem šalvěje krátce osmahneme. Mírně osolíme, necháme vychladnout a nadrobno nakrájíme.
2. Jeden plátek slaniny pokrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a spolu se zbylou šalvějí jemně posekáme. Pomeranč oloupeme, dužninu nadrobno rozkrájíme. Vše i s játry smícháme v míse.
3. Perličku omyjeme, osušíme, zevnitř a zevně potřeme solí a pepřem. Dovnitř vložíme nádivku a perličku zašijeme. Prsa obložíme zbylou slaninou a upevníme nití.
4. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Šalotku oloupeme a rozpůlíme. Brambory navrstvíme do vymaštěné zapékací formy. Pokapeme olivovým olejem a posypeme lístky rozmarýny. Navrch rozložíme šalotku a perličku. Po každé straně opékáme při 220 °C 20 min. dohněda.